Äppelknyckarcupcakes


2 nypallade äpplen
3/4 dl farinsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
125 g margarin
2 ägg
1 dl strösocker
1,5 dl soyamjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
ca 50 g mandelmassa
mandlar/kokos till topping

1. Skala, tärna och kärna ur äpplen. värm i kastrull med margarin, farinsocker, kanel och kardemumma tills smöret är smält.
2. Vispa ägg och socker, blanda i torra ingridienser+mjölk och därefter äppelsmeten
3. Ha i formar, riv på mandelmassa och strö över kokos eller mandlar, ha in i ugnen(225°C) tills de ser klara ut (typ 10 min).
4. ät eller bjud en vän!

Kommentarer
Postat av: Kristin

dör av söthet!

du, koppen och säkerligen äppelknyckarcupcakesen (för långt ord?) också.

2009-09-13 @ 18:16:45
URL: http://sjuttonelva.blogspot.com
Postat av: Elle

herregud vad fint

2009-09-13 @ 19:01:53
URL: http://freakyunicorns.blogg.se/
Postat av: alicia

helt underbar bild.

jag tror jag är nyförälskad i dina bilder.

puss

2009-09-13 @ 21:35:18
URL: http://hejsanalicia.blogg.se/
Postat av: Hanna P

Himmel vad gott och fint!

2009-09-13 @ 23:51:58
URL: http://www.hannapersson.com
Postat av: linnéa

åhfy. tog du upp den? ellerja, du kanske inte hade så mycket till val..

2009-09-14 @ 11:00:42
URL: http://ingridlinnea.blogspot.com
Postat av: fanny

hoho jag älskar att som ätas kan:D i have to trye it.D

2009-09-14 @ 17:08:04
URL: http://faannyz.blogg.se/
Postat av: EvE

Porslinet och klänningen är UNDERBARA! Tyvärr är jag mindre förtjust i bakverk med äpplen. Funkar receptet med pallade hallon också? ;-P

2009-09-14 @ 23:24:40
Postat av: H.

eve: Tack! Hallon funkar skitbra, speciellt om man har mandelmassa i också(istället för alla kryddor).

2009-09-15 @ 09:28:09
URL: http://registration.blogg.se/
Postat av: Hanna

Åh vad gott det ser ut!

Väldigt tjusigt!

2009-09-15 @ 21:59:03
URL: http://sfinx.webblogg.se/
Postat av: ELNA

Fyndigt värre! Måste prova genast!

2009-09-17 @ 22:43:36
URL: http://elno.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0