WINTER WALK


HOME-MADE PRALINS
WELCOME HOME, DARLING


HOME-MADE SUSHI


En onsdag strax innan jul gjorde vi sushi hemma hos Clara och Johan, det blev jättebra och gött (tyckte i alla fall jag, som var den enda i sällskapet som egentligen tyckte om sushi, haha!). Vi hade bland annat filéad paprika, avocado, stekt ägg, gurka och morot i och på dem. Och såklart misosoppa till.

INCONNU-UNKNOWN

En liten intervju med mig finns att läsa här, om ni inte fick nog av mitt tidigare inlägg menar jag.

ANSWERS

Nu har jag slitit håret av huvudet och försökt svara så gott jag kunnat på era frågor, hoppas det duger!

vad har du för framtidsplaner?
Jag vet inte riktigt, det närmsta halvåret ska jag jobba och läsa en fotokurs, i sommar vill jag tågluffa i frankrike och om man tittar till det lite längre perspektivet vill jag bo i ett annat land i åtminstone ett halvår. Kanske volontärarbeta eller plugga franska ett tag. Kanske vill jag så småningom bli lärare, kanske bibliotikarie eller kanske läsa på en konstskola.

hur spenderar du tråkiga långsamma söndagar?

När söndagar är långsamma och tråkiga betyder väl det oftast att jag spenderar dem med att göra ingenting, men allra helst så spenderar jag dem med sovmorgon, brunch, långpromenader och något fint och lugnt kvällsnöje, kanske bio, söndagmiddag eller lite filmmys hemma.

vad brukar du göra om du inte kan sova?

vrida och vända på mig i evigheter. Jag har bara skitdåliga taktiker som aldrig fungerar, ibland brukar jag dricka lite varm soyamjölk eller läsa en bok, men jag tycker inte att det fungerar särskilt bra alls. Oavsett så försöker jag alltid låta bli att tänka på det som ett problem, men det är ju inte alltid det är så lätt.

bästa tesorten?

chai! mm

tycker du om böcker?
Ja! Bästa jag vet nästan.

och kan du inte lägga upp någon spellista du har på spotify. ifall du använder det. annars kan du kanske tipsa om ett band eller så.
Klart jag kan bjuda på det. Här är min senaste lista som jag lyssnar mest på nu; ett elva

Hur träffade du din pojkvän?
Vi träffades på Siesta-festivalen 2008. Vi slog upp vårt camp bredvid deras så man skulle kunna säga att vi var tältgrannar. Första natten fick jag och min kompis Cecilia dessutom sova i Mårtens och hans kompisars tält eftersom det var en annan kille (som ingen av oss kände) som hade somnat i vårt tält. Det var ganska fint att vi delade en platta Kung som huvudkudde under vår första natt tillsammans, haha!

var bor du och hur gammal är du?
Jag bor i Göteborg och är 18 år, fyller 19 den 16 februari.

vad har du för kamerautrustning?

Fram till i augusti '10 så fotade jag mestadels med en pentax k1000, den tappade en skruv och gick sönder så till min stora förtret fick jag söka mig till en ny kamera. Numera använder jag främst en Olympus OM10, sedan har jag en Zenit-E som jag inte har vågat prova än, en Lomography Holga 135 mm, en lomography Fisheye och min digitala pentax k10d.

vad är det bästa med dig och din pojke? vad brukar nu göra tillsammans?
Det bästa är nog att vi tycker så mycket om varandra och att vi har lyckats hitta någon annan som vi trivs så bra ihop med, det är helt sjukt hur lätt det är att bli beroende av någon och liksom inte kunna tänka sig ett liv utan den här personen. Han är lite av min bättre hälft. Vi gör väl saker som alla par gör tillsammans. Bor ihop med vad allt det innebär, umgås med våra kompisar, har och går på middagar, promenerar, gosar med vår hund, reser, går på konserter och festivaler, dricker vin, hånglar, badar skumbad och kramas typ.

vad är din favorit;
maträtt?
Jag tycker om röror, förut sa vi alltid att vi åt "tacos", men jag tror meze är ett bättre namn på det. I alla fall röror som typ hummus, babaganoush, guacamole med typ grillad fetaost och lavabröd och sånt annat gott.
efterrätt?
gud vad svårt. jag vet inte! Glass med massa goda grejer till(jag tycker om att blanda allt som är gott, så typ glass med bär, kolasås, jordnötter och rostad kokos är liksom inte helt ovanligt att jag blandar) på sommaren och annars kanske min svingoda kladdkaka eller kaffekakor

dryck?
Utan alkohol; smakens poesi, pepsi max och iskall svagblandad måltdsdryck. med alkohol; öl(iskall då och på sommaren. Ibland hatar jag verkligen öl), glögg eller soyamjölks white russians
film?
"Fantastic mr. Fox", "Dead poet society", "the boat that rocked" är himla fina.
bok?
chuck Palaniuhk - fight Club, Joyce Carol oates - Blonde, Haruki Murakami - Kafka På Stranden och Bram Stoker - Dracula är några fina !

vad gör du om dagarna? berätta en dag i detalj! Du är så himla söt.
Det beror ju lite på om det är helg eller vardag, men på vardagarna jobbar jag mest, antingen 8-17 eller 13-21, jobbar jag dag så går jag upp ungefär 7 eller halv 7, beroende på om jag behöver gå med min hund på morgonen, sen äter jag lite frukost och åker till jobbet. när jag slutat så åker jag antingen hem eller gör något annat om jag känner för det. Åker jag hem så går jag med assar om inte mårten gjort det, sen brukar jag mest göra ingenting, titta på serier, laga middag och ta en lång jättevarm dusch. Börjar jag 13 så ser det ungefär likadant ut, fast jag sover lite längre och äter frukost lite långsammare.

vad vill du jobba med?
åh jag är så kluven. Tror att jag vill bli lärare eller bibliotekarie. Men jag vill ju såklart även ha möjlighet att kunna försörja mig i någon mån på mitt fotograferande, det vore ju något det.

vad jobbar du med nu?
På ett marknadsundersökningsföretag som heter Intermetra, där är jag Intervjuare och det är faktiskt ett himla bra jobb, speciellt eftersom jag har så himla goa kollegor!

har du en flickr?

Japps, http://flickr.com/photos/heddaselder

vad jobbar din pojkvän med?
Främst så pluggar han till sjuksköterska, men han jobbar lite som kontorsassistent på en webbdesignbyrå också

vad heter dina nära vänner?
Jag har ju en hel hög med fina vänner, tyvärr så bor nästan alla kvar i Uppsala, så jag spenderar många av mina dagar med att sakna mig sönder och samman. Det känns lite knäppt att skriva upp alla mina vänner på en lista här, men om du tittar lite i den här och i den gamla bloggen så ser du en del av deras nunor.


hur är du att umgås med? är du pratig eller blyg?
Oj, jag tror att det varierar lite. I vissa sällskap, där jag känner mig bekväm så är jag nog ganska pratig, men i övrigt skulle jag kalla mig själv ganska blyg. Det beror helt på storleken på sällskapet också- är det många så har jag nog en tendens till att bara sitta och lyssna och hamna lite i kanten. Jag tror faktiskt att jag var pratigare förr också, men jag vet inte riktigt vad det beror på att jag inte är det längre.

vilka är dina intressen?
Läsa, leva, foto, skriva, pussla, spela sällskapsspel, mysa och min hund ungefär

hur skulle du beskriva din stil?
Jag vet inte riktigt om du menar min fotografiska stil eller min klädstil, men jag kan väl försöka förklara båda:
När det gäller det fotografiska så skulle jag säga att det är väldigt vardagligt. Inte särskilt fartfyllt eller banbrytande, men kanske lite drömskt och ljust.
min "egna" stil då, skulle jag väl kalla ganska färgglad, mycket second hand och koftor, mycket koftor.

vilka andra bloggar läser du?
några av mina favoriter är; blog.annettepehrsson.se 600x450.blogspot.com www.underbaraclara.nu onekligen.blogspot.com   sandrajuto.blogspot.com   if-you-leave.tumblr.com  ttt-truth.blogspot.com tenminutedream.blogg.se + mina vänners bloggar såklart.

vad gillar du att göra?

umgås med alla fina människor jag känner. Pussas, skratta, pyssla, baka, läsa och sånt.

vad pratar du gärna om?
Livet! Knäppa saker man läst i tidningarna eller fått höra. Mat, festligheter och min hund, för att han är så fin.

vad gör du helst på en lördag?
På dagen gör jag gärna något kul, utflykter är lite av min favoritsyssla! Då gärna till loppisar, havet eller fina promenadstigar. Sen på kvällen så är jag gärna på hemmafest, tycker att hemmafest är så mycket bättre än krogenfest. I alla fall oftast. Fast allra helst dricker jag mig lite  rund om fötterna i en grönskande park i sommarkvällsvärme.

hur gammal är du?
i skrivande stund, arton år, elva månader och nio dagar.

vem är du?
Hedda Selder, resten får du läsa dig till i alla andra svar!

vad ser du helst på tv?

På spåret och halv åtta hos mig! Annars ser jag nästan bara på serier på datorn. Play-kanalerna är lite av mitt bästa.

tycker du om te?
Ja, men jag dricker helst med en tesked honung och soyamjölk i.

vad har du för drömmar?
Att leva livet ut som en himla lycklig människa hade ju varit fint. Och bo i ett land och i en stad som har både varma hjärtan och temperaturer.


Hur gammal är Mårten?
han är 23 år gammal!

Vad är det längsta du har sett?
Ja men det vet jag inte, men jag såg en skitlång man på vagnen i veckan. Han var nog längre än mig när han satt ner och fick inte plats med benen vid sätet så han fällde ungefär alla som gick i gången. Måste vara jättejobbigt att vara så lång!

LIGHTS


SLEEPY SUNDAY


I GUESS YOU COULD ASK ME ANYTHINGNu sen jag bytte tillbaka till blogg.se så har jag fått en hel del frågor av er som läser, och många gånger så är det ju samma frågor jag får, så jag tänkte att (eftersom flera av er faktiskt förfrågat just det) ni kan passa på att fråga ungefär allt ni undrar över här, så kan ni få ett redigt svar en gång för alla. Så ja, frågor av alla slag är välkomna, så lovar jag att svara efter bästa förmåga!

TOP TEN PICTURES

Så den sista sammanfattningen; här är de tio bilderna som jag tycker bäst om som jag tog under 2010. I alla fall någon slags variant på det, var liksom ganska svårt att bestämma sig.


Assar och Mårten brottas i februari


Guldhedsberget i mars


Dimma vid Hammars backar, påskhelgen


Maskrosben, maj


Sakträdet, maj


Vetefält vid kvarnen, juli


Grannhäst i Skåne, augusti


Borgen högst upp på berget i alanya, augusti


Herrelös katt i Alanya, augusti


Mårten på mammas bröllop, september

BERLIN PHOTOBOOTH


Hittade våra gamla photopoothbilder från Berlinresan förra nyår i ett gammalt anteckningsblock. Fint att längta tillbaka lite till när man ligger och febrar sig i soffan. så himla värdelöst att vara sjuk, orkar inte ens lägga mitt nya pussel!

TOP TEN ME

Och såhär såg jag ut 2010:


Februari

Februari

Mars


Maj

Maj

Juni

Juli

september

september

december

GOING HOME TOMORROW


Haft fina dagar under mitt hembesök (men utan den porträtterade), men är helt knäpp och bokade världens tidigaste tåg imorgon, hur tänkte jag då? Vem vill gå upp mitt i natten på en lördag egentligen?

TOP TEN FOOD

Topp 10 dokumenterade godbitar från året:

Har kokat en väldans massa ägg i år (dock inte så många till mig själv, tycker illa om att äta ägg till frukost men brukar koka Mårtens) och kommit på den bästa metoden till den perfekta konsistensen.

På alla hjärtans dag så stekte jag pannkakor till frukost istället. nomnom!

Jobbade met slutfinishen på min projektarbetsbok och tog de sista bilderna. Här frukostkakor!

Bakade massa gott bröd. Bland annat Focaccia

Vädret blev fint nog för picknickar på balkongen. Sallad åt jag ungefär 5 dagar i veckan från maj till augustiSolnedgångspicknick på stranden i Turkiet

En brunch

Äppelmuffins med havrecrumble


BISCOTTI AND A HYACINTFOLLOW

Följ min blogg med bloglovin

TOP TEN DAYS

Börjar min årssammanfattning på samma sätt som förra året och börjar med topp tio av 2010s dagar, blir ungefär såhär i historisk ordning:

Vi fyllde arton och hade världens bästa födelsedagsfest i Enköping! Innehöll bland annat bastubad och långdistanslöpning (i sitt sammanhang kan nog 300 m fram och tillbaks/gatan ned ses som det i alla fall) iklädda det ovan, en massa indisk mat, nötallergier, en del hångel och annat sköj. Kunde nog inte haft en bättre vuxenpremiär än med en riktig tonårshemmafest tror jag.Under påskhelgen var hela pappas familjeskara nere i Skåne och hade ett par fantastiska dagar i kvarnen. Vi blir ganska många när alla samlas (typ 13 tror jag) med sina respektive och jag tror att det här var den enda gången som vi var allihopa tillsammans under en hel helgs tid, kvalitétstid alltså! Bland annat så lekte vi krig, spelade flipper, njöt av vårens första varma solstrålar och gick på massor av loppisar.

I slutet på maj var jag med min fina klass på Claras sommarställe på Saltarö. Det var helt idylliskt med sommarvärme, bad, kubbspel och framförallt världens bästa klass (jag saknar er!!!)

Inte så många dagar efter vår lilla minisemester tillsammans så var det dags att säga tack och hej, studenten var, trots feberfrossa från min del, såklart en fantastisk dag, men framförallt så var det nog allt omkring som var det bästa. All förväntan, alla glada skålar och såklart den där friheten.Den är ju ganska fin trots allt.

Bara två dagar efter studenten så packade jag och Mårten alla våra saker(mest mina, han hade ju redan det mesta i rätt del av landet) och flyttade till Göteborg. Det gick ju ganska fort där i dagarna, för redan dagen efetr flytten så började jag jobba på Intermetra!Midsommar firades för min del ganska spontant i Falkenberg, på Johans sommarställe, men det var tveklöst den bästa midsommar jag firat och en av de absolut bättre kvällarna jag upplevt! Förutom att spela kubb, spela påhittade lekar och äta god mat så sjöng vi en herrans massa snapsvisor. Tror faktiskt att snappsvisor är lite av min favorit nu, helt klart den enda allsång som jag kan acceptera i alla fall.

I studentpresent så gav jag isak biljetter till Göteborg så att jag kunde försäkra mig om att han skulle komma på besök under sommaren. Passande nog så bokade Annika och Gustav biljetter till samma helg och vi hade några superfina dagar. Extra bra var det att både Annika och Gustav gjorde ett återbesök i höstas, tycker att jag ser en början på en väldigt fin tradition med andra ord.

På tal om fina besök så kom en hel skara av mina favoritmänniskor till Göteborg under Way Out West! Både fin musik och bra sällskap alltså. Kan ju knappt bli bättre tror jag.


Efter en arbetsam sommar så tog jag och M en veckas chartersemester i Turkiet. Chartergrejen var min premiär och inte alls någon favorit (förutom värmen då. Värmen skulle jag nästan kunna dö för nu). Men jag skulle nog påstå att vi gjorde det bästa av saken. Bland annat så bestämde vi oss för att gå upp till den stora borgen som ligger på ett berg mitt i Alanya, det tog ett par timmar att komma upp och det slutade med att vi hamnade på fel sida för att se solnedgången, men utsikten var ju som ni kan se inte helt fel utan sol heller.

I oktober besökte jag Uppsala i några dagar, träffade mina fina vänner och hade minisemester i min gamla hemstad, lite konstigt men bra!


och det var ungefär det, fler listor är att vänta!

HEJ


flyttar fr o m nu officiellt tillbaka bloggen hit, att hänga på devote var det sämsta jag gjort, så jag försöker förmedla mina bilder här igen ett tag och se om lusten kommer tillbaka. Hoppas ni vill, kan och orkar hänga med igen!

A WONDERING1. En grannes fönster
2. bil i Haga

LEFT ON THE BED


CHRISTMAS WEEKEND


I'M BACK


-

RSS 2.0