Hi from Gothenburg

Hej, poesifestivalens första kväll är avklarad, jag överlevde framträdandet trots alla farhågor och snart ska jag springa på Work-shop! Dock har jag ingen dator med mig hit och har tagit ungefär inga bilder alls, så det blir lite tomt här. Ännu mindre kommer jag att figurera här inom den närmsta tiden, för snart(måndag!) åker jag till Barcelona och då får bloggen gå i femdagars-ide! Puss

kärleksmums







autumn market at Vaksala, early october




Nyframkallat från höstmarknaden tidigare i månaden.

Draft: 2008 - The American way of pumkin carving and a windy boat ride to Liberty Island






half



JA! Barcelonaresa är bokad till den 2-6 november. 4 dagar utan duffel, yllevantar och vardagsdimma. I skrivande stund är det i alla fall runt 20°C där, tror att det kan bli vad man skulle kunna kalla helt okej med lite sen sensommar igen.

The air feels like silk



förbereder mig för det här.

Engelska parken



Höstdagarna när hela staden ligger i dimma och huvudet känns oklart, disigt, mörkt och tungt som mulen betong. När löven virvlar ned från träden och exploderar över den blöta marken till ett brinnande hav och timmarna går långsamt, långsamt fram och då det ändå blir mörkt för snabbt för att jag ska hinna andas in ljuset.

Mist



Music and balloons



Ska jag stå ut med det här isande och gråkalla regnet och alla bitande vindar behöver jag färgglada ballonger, musik och vindlande dygnsberusning. Eller kanske en substituerande strapats i en okänd stad med blänkande kullerstensgator,mystiska betongbostäder i bleka pastellkulörer och gatuskyltar på ett främmande språk. Ska jag stå ut med det här behöver jag komma bort, få flyga ett tag, gärna mellan världar eller platser som bara finns i fantasier och landa i ett tillstånd av trygghet och kavatare än jag kanske förtjänar att vara. Bara jag slipper göra mig liten, liten, liten för allt som haglar mot mig, vare sig det är regndroppar, plikter eller höga krav som jag ändå inte klarar av att uppfylla.

maskerade

Ikväll är det något så fint som en Snobbenmaskerad som står på schemat och jag ska vara Lucy som är en ganska elak liten flicka. Det var väldigt länge sedan jag var på utklädnads-upptåg sist, i januari för att vara exakt, och då såg det ut ungefär såhär ur fiskögats perspektiv:





1. Sandra/värdinnan/Amelie från Montmarte
2. Astrid/Maja Gräddnos
3.Cecilia/David Bowie

bike outing in september







nr 3 har M fotat och jag redigerat.

We remember some days, we forget some nights





1. Båtcafét i hamnen vid röda sten i somras.
2. Tunnelbanan i New York förra hösten

Vill ni vara nöjda läsare så får ni gärna förvänta er mycket gammalt jox och skräp inom den närmsta tiden, för med tanke på dagens mass-inscanning så kommer det nog en hel del av den valören.

carpenters cake





Tisdag är lika med projekttid halva eftermiddagen och dagen till ära byggde jag en snickerskaka. Imorgon ska jag få lära mig att framkalla själv och förhoppningsvis skanna in massvis med bilder!

Och så har jag efter lite efterfrågan lagt upp receptet på pajen jag bakade förra veckan, det finns här.

Livingroom





Såhär såg det ut när vi arbetade och så här blev det när det var klart.

photobooth


Jag har inte dött i helgen, bara haft fullt upp med att måla om vardagsrummet (då ser jag ut ungefär såhär och orkar inte riktigt åstadkomma mer än en photobooth-bild), som numera är ljust och fint istället för oranget och murrigt med hål i taket och väggarna. Förutom det så har någon stulit 500 kr ur min plånbok på en liten hemmafest, det var mina matpengar så nu blir det svältmånad. (Tack ditt jävla svin!)

disposable camera, load four



Mer från den där engångskameran.

making some kind of pancake pretend like it's the weekend now



En variant av Pannkakstårta med mördeg, rabarber, jordgubbar, mandelmaräng och hallon. Och inatt har jag gjort äppelchips!

receptet på denna lilla bakelse får ni i present av mig:

deg
1 msk vatten
1 äggula
75 g margarin
>1/2 dl socker
2 dl vetemjöl

fyllning
2 dl jordgubbar eller hallon
1/2 dl socker
2-3 dl skivade rabarberstjälkar
2 msk vatten
a msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 msk citronjuice

maräng
2 ägggulor
0.5 dl socker
1/2 dl hackad mandel

hallon eller jordgubbar till topping

såhär gör du:
1. börja med degen, rör ihop alla ingredienser till en fast mördeg och tryck ut i en ugnsfast form som du smörat, t e x en liten gutgärnspanna som den jag använde. Ställ i kylen i minst 30 minuter.
2. Sätt på ugnen på 225°C, mosa jordgubbarna med sockret, skär rabarberna i små bitar och blanda vattnet och potatismjölet. Ta därefter samtliga ingredienser och lägg dem i en kastrull. Rör om, låt koka upp och sänk värmen. Sedan ska smeten puttra i ungefär 10 minuter tills den är ganska fast. Låt svalna lite.
3. Ta ut pajskalet ur kylen och ha in den i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut och häll på fyllningen. Ställ i ugnen i ytterligare 5 minuter. Under tiden vispar du äggvita så hårt du kan, du ska kunna vända bunken upp och ner ovanför huvudet utan att få ägg i håret. Först då är det klart. Häll sedan i socker och hackad mandel och rör med en sked eller dylikt. Ta ut kakan ur ugnen och sänk värmen till ca 150° C, ha på marängen över kakan och ha in i ugnen i ytterligare ca 20 min, eller tills den fått fin färg. Om du vill kan du toppa med lite extra hallon eller jordgubbar.

disposable camera, load three/tree





disposable camera, load two


Mer från förra helgen.(förlåt för den usla 'scanningen')

Idag är det söndag, regn mot fönsterrutan, viskande grenar, frukost på sängen,kanelbullar och kamrater.

disposable camera, load one







Förra helgen köpte jag två gamla engångskameror för 5 kr och promenerade i Enköpings lilla industrihamn med rödklädda väggar.

Draft: sep. 25, 2009


För en vecka sedan var vi på moderna museet. Kul kultur.

RSS 2.0