Äppelknyckarcupcakes

2 nypallade äpplen
3/4 dl farinsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
125 g margarin
2 ägg
1 dl strösocker
1,5 dl soyamjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
ca 50 g mandelmassa
mandlar/kokos till topping
1. Skala, tärna och kärna ur äpplen. värm i kastrull med margarin, farinsocker, kanel och kardemumma tills smöret är smält.
2. Vispa ägg och socker, blanda i torra ingridienser+mjölk och därefter äppelsmeten
3. Ha i formar, riv på mandelmassa och strö över kokos eller mandlar, ha in i ugnen(225°C) tills de ser klara ut (typ 10 min).
4. ät eller bjud en vän!
Kommentarer
Postat av: Kristin
dör av söthet!
du, koppen och säkerligen äppelknyckarcupcakesen (för långt ord?) också.
Postat av: Elle
herregud vad fint
Postat av: alicia
helt underbar bild.
jag tror jag är nyförälskad i dina bilder.
puss
Postat av: Hanna P
Himmel vad gott och fint!
Postat av: linnéa
åhfy. tog du upp den? ellerja, du kanske inte hade så mycket till val..
Postat av: fanny
hoho jag älskar att som ätas kan:D i have to trye it.D
Postat av: EvE
Porslinet och klänningen är UNDERBARA! Tyvärr är jag mindre förtjust i bakverk med äpplen. Funkar receptet med pallade hallon också? ;-P
Postat av: H.
eve: Tack! Hallon funkar skitbra, speciellt om man har mandelmassa i också(istället för alla kryddor).
Postat av: Hanna
Åh vad gott det ser ut!
Väldigt tjusigt!
Postat av: ELNA
Fyndigt värre! Måste prova genast!
Trackback